Иван Каравай Леся , не завдяки комунистам , а тут людський *фактор ... Не всі ж наші люди пішли *прислужувати фашистам *. *Мої *родичі були в *ЧА , а де ваші воювали в роки ВВВ *?...
п. Каравай, добре, що ви признаєте, що не комуністи будували житло, а самі люди для себе будували.
Комуністи ж в основному горлянки свої дерли, шпигували, арештовували, в Сибір засилали, розстрілювали, останню хлібину з печі забирали, тощо. *Тобто фактично не давали жити народові.
I, якщо в вас старечий склєроз, то напишу ще раз: з моєї родини ніхто не воював. *Під час війни працювала лише одна тітка, щоб сім"ю прокормити. *Діди були старі та хворі, а батьки мої були дітьми по 10-11 років.
Друга тітка працювати за німців відмовлялася, і 2 рази уникнула облави, щоб на роботу в Німеччину не вивезли. *Німці забрали - коли прийшли за нею 2-й раз, в 1943 р., її молодшого брата, якому тоді було років 15.
Ту ж саму тітку, яка відмовлялася за німців працювати, потім вивезли прокляті комуністи на Сибір - вона була арештована в грудні 49-го. *На Сибіру вона і померла. *
А тепер ви мені розказуйте про все "щастя", яке принесли моєму народові совки.
Ще вам згадати голод 1947 року?