![]() |
Vasile, sunt de acord cu tine
Doar incerc ca Nancy sa inteleaga ca aportul aliatilor a fost foarte vital, si a fost o victorie comuna, daca nu crede, sa isi inkipuie alte scenarii, in care sai excluda..si sa puna RUsia in fata Germaniei.. si nu mai zic inca si + in fata Japoniei Aceste fenomene le avem si in ziua de azi, kiar si la serviciu, cand lucreaza un office intreg la un proiect si la urma fuge unul la director pentru a primi semnatura si zice...ca el singur a facut totul.. Corect este ca tre sa recunoasca faptul ca a fost un succes colectiv..si atunci si colegii vor aprecia, si vor zice ca totusi a fost un succes colectiv, insa o mai buna parte din succes i se atribui coordonatorului. Rusia anume ca mereu a zis ca a fost razboiul lor.. Marele Rabzoi de Aparare a Patriei.. si cel mai ironik e ca Patria se termina la hotar cu Ukraina..insa ea a ajuns in Berlin.. |
Vozobnovleaiu vopros: V kakih usloviiah Vstupila Rumania na storone Germanii? I pochemu "fashiskaia Ruminia"? Rumania bila konstitutionno monarhicheskim gosudarstvom v to vremea. Pravlenie Jeleznoi Gvardii bilo efemernim. I pochemu oskorbitelino virajaiusi? Skazal li ia "bik moldavskii" "ili pid....t" i td. V 1 mirovoi Ruminia bila soiuznikom Rosii i sini moego naroda pogibli za obshchee delo. Chem otblagodarila Rossia? Zajala zolotoi zapas Ruminii,peredanni na hranenie v rosiiskoe kaznacheistvo. A eto zoloto ocheni bi prigodilosi posle voennoi razruhi. Nifiga sebe soiuznichek Rossia. A Bolgarii s chem v voinu vstupati bilo.?Bolgarska armata noli bez palochiki kak i vo vse vremena.
|
Василий Леонтьев
Ok, sa zicem ca totusi razboiul pentru partie se poate duce pana la nimicirea inamicului la el acasa Atunci avem aceasi situatie cu armata romana, ea a luptat pentru apararea patriei, ma refer la redobandirea Basarabiei, adica a fost razboi de intregire a teritoriului, si desigur, inamicul fiind CCCP-ul, armata romana a luptat pana la nimicire lui.. :) De aici pur si simplu trebuie de inteles..ca armata romana a procedat foarte corect, insa succesul nu a fost de partea ei. |
Война...Или-или...Полнейшая глупость не добивать врага...И от того что добили в Берлине,она не перестаёт быть Отечественной...Не Союз начал бомбардировки Германии...И СССР никогда не утверждал, что в одиночестве победил фашизм...В Победе наиболее ВЕСОМЫЙ вклад внёс СССР...Наибольшие людские потери и материальные...Пунктум..
|
IN orice subiect istoric sunt 2 adevaruri, mereu conteaza din ce unghi te uiti.
In situatia data sunt doua versiuni, cea romanilor si cea a rusilor.. Eu socotinduma cu mai multa radacina din natiunea romana, desigur am sa apar interesele romanilor si a variantei lor istorice..si am sa ma uit ironic la ce zic rusii. La fel cum RUsii critica istoria RUsiei ce se invata in vest, aparandusi versiunea lor, care desigur este pro Rusia, si toate greselile sunt sigilate..si partial scoase pentru a implanta in tanarul patriot rus, ca el mereu are dreptate, si tot ce sa facut sa facut spre bine ! Acum uite ca Medviedev vrea reformulare a istoriei, cred ca doreste si mai mult stergerea greselilor, si asa cum Germania condamna fascismu, cred ca RUsia niciodata nu va condamna comunismul.. care practic au stat pe acelasi cantar.. |
Прав тот у кого больше прав...Фашизм был признан преступной идеологией трибуналом...Коммунистическая идеология этим трибуналом не было признана преступной...О чём разговор?
|
E mult mai usor sa judeci ceva care nu e subiect al prezentului sau care "a murit" ..
Iar daca am sa folosesc cuvantul "daca" :), si am sa zic: Daca castiga fascismu, aveal alt scenariu, si in locul lui Lenin era sa fie Hitler :-D :-D :-D , In siberia nu ajungeau toti gospodarii si oamenii care incercau sa gandeasca si desigur nu ajungea lumea sa moara de foame, insa alte natiuni ca evreii, tiganii, si altele ce nu erau pe placul teoriei naziste.. erau sa dispara.. Vorbim doar de doua rele, poate unul mai rau ca altul..insa raul invingator din pacate nu poate fi judecat, pu ca e victorios, eroii nu se judeca ;) |
Георгий,ты прав,победителей не судят...Я же писал,нет смысла предпологать:...что было?...если бы?...Победи другая сторона,можем варианты развития событий перебирать до бесконечности...Зачем?...
|
Corect
Problema e doar in acea ca sa se recunoasca, ca inamicul a fost bun, si cel mai important, sa se recunoasca meritul "echipei" ;) Faptul ca razboiul sa finisat nu pe 9 Mai, dar undeva prin septembrie, iar ne vorbeste despre acea..ca Rusia tine doar la succesul ei si cam sia uitat aliatii ;).. |
Георгий,то же самое делают американцы...Спроси у любого американца,кто победил в той войне?..Ответ надеюсь тебе известен?..У американцев главные битвы произошли в Африке,Филипинских островах,Италии...По "ихнему" там решился исход войны..
|
nustiu eu cum e la americani, insa stiu ca filme americane cu luptele din Stalingrad au fost facut, desigur mai multe pe tema Normandiei, insa oricum sunt su asa.. Productie Ruseasca pe tema Normandiei nu am vazut :)
Propaganda ruseasca e mult mai puternica, si in genere sistemul de informare a maselor e mult mai politizat si mai propagandistic. Vad asta uitanduma paralel la CNN si la ORT.. cum se difuseaza stirile... |
Каждое государство проводит политику выгодую ей,а не"дяде"...И правильно делает.Гражданин этой страны должен своей Родиной гордиться...И я бы не сказал, что у американцев это дело хромает...
|
Foarte corect
Istoria care sa invatat in CCCP a fost modelata in interesul centrului, a Moscovei, care dorea prin educarea cetatenilor sa mentina uniunea, si sa fie impotriva tuturor pericolelor ce pot aparea.. De asta si spun, ca tre de revazut in ziua de azi istoria noastra, si nu de inspirat din anii sovietici si din teoriile unor isorici care sunt straini neamului. Avem istorici Moldoveni, care formeaza Uniunea Istoricilor, las ei sa ne faca istoria in interesul R.M. |
Gheorghe Negura , dar ce istoria doresti in interesul R.M. sau cea corecta?
|
Если я какое-то время прожил в СССР,это время для меня не чужое,и для всего нашего народа оно не чужое...И я не желаю,чтобы какой-то "историк" не живший в это время,переписывал мою судьбу.Я и без него свою судьбу знаю...Георгий,ты этот период знаешь из"источников информации".Я его прожил...Как ты думаешь что мозги мне ,промыли коммунистическая пропаганда,аналогично я думаю про тебя...Ну и кто прав?.
|
Василий,(Y)
|
Как можно перекраивать историю под чьи-то интересы?
|
Majoritatea istoricilor din RM formeaza "Uniunea Istoricilor din RM", ei au fost cei care au propus programele ce leam invatat inainte de a aparea istoria integrata, fiind din start respinsa de aceasta organizatie.
PCRM-ul are un dihore, care se intituleaza Stepaniuc Victor, si asta incearca sasi impuna teoria lui "moldovenista", care nu avea nici o valoare pana nu au ajuns ei la guvernare. Vasilie, eu inteleg ca ai trait in URSS si nu tia fost rau, asa cum zicea bunelul meu de perioada Romaniei Mari, mai ales nu tia fost rau ca ai fost vorbitor de limba rusa si avantajat in toate punctele de vedere, asa cum sunt majoritatea membrilor grupului, care afirma ca a fost frumos.. desigur, eu nici nu zic... ca 50 de ani sa nu poti insusi limba majoritatii, a fost practic rai pu minoritate.:), Si am zis, ca as dori un URSS, insa sa fie UE care garanteaza pastrarea valorilor nationale...si se va invata romana in alfabet latin... |
Daca iar neam intors la URSS, am sa incerc sa redau succind convingerile mele:
1. FIind un sistem care se baza pe niste principii ireale (unul spre exemplu: toti suntem egali) era sortit colapsului, si din pacate sa intamplat acum, in anii generatiei mele. Adica practic la cineva lea fost bine, dar acum noi suportam consecintele. 2. Din cauza rusificarii masive, pot afirma ca nu stiu nici o limba la un nivel ca sami pot exprima gandurile fara a utiliza cuvinte din alte limbi, si cel mai frecvent, limba rusa, asta eu simt ca o rusine pentru natiune, care nu sia putut pastra valorile, si cel mai important limba vorbita 3. URSS-ul nea instrainat de teritorii importante, Bucovina si Sudul Moldovei, aici nu Sfatul Tarii a hotarat... 4. Colonizarea masiva a Basarabiei a dus la un rezultat nu prea bun pentru regiune, acum practic societatea e impartita in tabere de interese, si asta duce numai la stagnare 5. Alte convingeri.. |
Un singur lucru pozitiv vad in fosta URSS: industrializarea, insa si aici se vede gandirea economica prin prisma planificarii. In RM trebuia sa se accentueze mai mult agricultura si industria alimentara, insa Kolhozurile au fost o idee care a educat hotie in societate.
Vreau doar sa spun ca nu am parte acum de acea industrie, deoarece sa distrus tot, si nu e vina "democratilor", caci astia tot au fost educati in scoala sovietica si au fost invatati sa se 'invarteasca" acolo.. adica nu li sa inspirat niciodata patriotismul fata de tara, nu fata de Uniune. Si in genere, colapsul si viata tarilor CSI sunt datorate numai si numai ideii comuniste reflectate in URSS. Asta ma face ca sa nu vad eu, ca cel care sufera lucruri bune in URSS, si niciodata nu am va contrazic pe cei mai in varsta ca fost bine. insa din pacate copii platesc acest bine :( |
Текущее время: 19:59. Часовой пояс GMT. |