Просмотр полной версии : Соответствуют ли политические претензии Западной Украины ее удельному весу в ...
Соответствуют ли политические претензии Западной Украины ее удельному весу в экономике страны
Территория Западной Украины на протяжении многих веков представляла собой отсталый аграрный регион. Причем вне зависимости от того, в состав какого государства эти земли входили: Речь Посполита, Австро-Венгрия, Польша... При этом и в настоящее время экономисты считают, что западные регионы отстают в развитии не только промышленности, но и сельского хозяйства Украины. При этом политические претензии Западной Украины огромны...
Так кто кого кормит? Чей вклад в независимость Украины важнее? Горло-панов? Или жителей наиболее развитой части страны (Востока и юга) - как с экономической, так и с интеллектуальной точек зрения?
А может сделаем Берлинскую стену? В будущем увидем как западенцы проживут без кормильцев.
На западе и цены ниже, и зарплаты ниже. И что дальше? Это не значит, что их кто-то кормит. В каждой стране такое есть.
А может на западенщине будут еще и уважать тех, кто живет на другом краю страны? Их мнение, культуру, язык?
На западе и цены ниже, и зарплаты ниже. И что дальше? Это не значит, что их кто-то кормит. В каждой стране такое есть. *
Сегодня 00:44
================
их кормит в основном,Европа и Россия,но ни как не ЗУ.
Єдуард, а навпаки??? Я наприклад різницю між людьми не роблю. Для мене всі українці одинакові-російськомовні і україномовні. Якби не інтернет, то б і незнала, що є такі, що хотять розколу країни, і приєднатися до Росії.
при * *чем * *здесь * национальная * идея * *западной * Украины..... * и * *экономика * *ненациональной * власти...?
Оксана, а почему,когда я написал про уважение кальтуры и языка Вы сразу перешли на украинский? Я очень люблю этот язык, но заговорили -то мы на русском. В этом и проявляется неуважение... Не для раздела заведен разговор, а для объединения... Чтоб и Вы понимали, что Восток тоже что-то значит для страны и мнение его жителей также важно!
Дядя Стам
05.11.2010, 03:13
п. Бєляєв, ви дуже м"ягко стелете: про те, що українську мову ніби-то хочете вчити, і т.д. *А, виявляється, що це все - лапша українцям на вуха.
Ви маєте наглість зайти в українську групу і вимагати, щоб в вашій темі писали лише російською. *Невже українці в російських групах вимагають, щоб їм українською відповідали?
Ви, Бєляєв - звичайний шовініст. *Ми таких вже бачили-перебачили. *Навіть в Україні таких повно.
А тему ви створили якраз для розділу: протиставляєте українців ЗУ населенню інших регіонів(N) .
І чому вам взагалі лізти до України, та ще й зі своїми шовіністичними випадами?
No Stress
05.11.2010, 05:10
Да без проблем *само собою ЗУ економически и политически имеет вес в общей политике страны ..во многом благодоря своему единству и нацыональной гордость ..думаю в стране где часть страны (восток с югом) подобно дешевой бляди так и наровятса под соседа алкаша (Россию)лечь ...Нац гордость и единство очень весомые аргументы штоб етим шалавам опредилять их место в стойле
Что может справедливого сказать Эдуард Беляев, 39 років, Россия, Воронеж, о удельном весе в экономике страны Украина и политических претензиях ЗУ). Ну почему диллетанты нагло хотят очернить трудолюбивый народ Западной Уукраины) Что им все неймется. Жила я и в России, и в Прибалтике, сейчас на ЗУ - есть с чем сравнивать.
Я наприклад різницю між людьми не роблю. Для мене всі українці одинакові-російськомовні і україномовні. Якби не інтернет, то б і не знала, що є такі, що хотять розколу країни, і приєднатися до Росії.- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Згодна з Оксаною Бурбан! (Y) (v) І якщо до цього дійде, повірте, жителі ЗУ дадуть собі раду і ні під кого не "ляжуть", як тут деякі виражаються. Судять певно по собі.
В Ожидании Чуда
05.11.2010, 06:31
Вешнивецкий Глинский и т.д создавали свои отряды для борьбы с украинцами
в 1939 они и поляков предали
в 1941-44 они поддержали Гитлера *в то время как 8 млл украинцев воевали против Гитлера
С. Манжул, *а сейчас Вы с кем воюете) Все Вам неймется из-за рубежа - только бы раздор на Украине поссеять) Ждите Вы спокойно своей пенсии и хватит воевать с мирным населением. Или Вы еще и подрабатываете)
Весь удельній вес ЗУ в єкономике Украины-это доходы от туризма и деньги,которые присылают несколько миллионов заробитчан.
В Ожидании Чуда
05.11.2010, 06:36
Люба
Черниш и Полищуку ваши слова тоже относятся?(dt)
я вам ещё раз повторяю
я не лезу в реалии сегодняшнего дня Украины если они не связаны с историей
Хто годує Україну: міф і реальність- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *http://www.zaxid.net/article/77306/
А может на западенщине будут еще и уважать тех, кто живет на другом краю страны? Их мнение, культуру, язык?
Я й не знав що Воронєжска губернія попросилась до складу України!
Территория Западной Украины на протяжении многих веков представляла собой отсталый аграрный регион.
А Воронєжска губернія , як я розумію, - індустріальний центр Європи. ;-) І ар землі там в декілька раз дорожчий за такий же ар в Карпатах(і кожен московський чи український олігарх вважає за честь володіти "доміком" поблизу Воронежа, а не карпат):-D :-D :-D (md)
По темі: В часи помаранчевої революції тодішній міністр фінансів (хто це був усі ми добре памятаємо) повідомив, що *Схід і Південь України перестав платити в держбюджет. Коллапсу не сталося!
Decadence
05.11.2010, 06:56
Иван,Слава...места в чс выбиваете?Удалила перебранку,предупреждение обоим
Decadence
05.11.2010, 07:04
:-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|
Слава, і в таких славних дідів такий онук?:-O який "сбежал" з України...
Це я твої слова процитував!
Decadence
05.11.2010, 07:08
Я больше удалять не буду,пойдёте из за одного поста оба в чс,задолбали!
В Ожидании Чуда
05.11.2010, 07:11
Слава, і в таких славних дідів такий онук?:-O який "сбежал" з України...
Це я твої слова процитував!
--------------
я сбежал не от Украины, я сбежал от незалежномора и безпредела 90-х
уж очень мне не хотелось становится или бандитом или торгашём на рынке
или гастарбайтером с возможностью раз в год, раз в два года видеть семью
если хотите то можете считать меня гастарбайтером, но имеющему права и у которого семья находится всегда рядом
No Stress
05.11.2010, 07:11
Манжул мой дет воевал шоб такое чмо как ты могло родитса в стране СССР а насчет кто и што по жызни так ты сученок за бабки воевал и уебнул жыдам за те же бабки отсасывать ....а насчет меня так я служыл своей стране за што и имею орден (за мужнiсть) третей степени так шо умойся чмо уйобошное .........
В Ожидании Чуда
05.11.2010, 07:14
Манжул мой дет воевал шоб такое чмо как ты могло родитса в стране СССР а насчет кто и што по жызни так ты сученок за бабки воевал и уебнул жыдам за те же бабки отсасывать ....а насчет меня так я служыл своей стране за што и имею орден (за мужнiсть) третей степени так шо умойся чмо уйобошное .........
-----------------
и где ты воевал за свою страну
за последние 19 лет у Украины был с кем то военный конфликт?
а ну да, я вспомнил
14 солдат погибло и 40 было ранено при военном конфликте Украины с Ираком и ещё были погибшие и раненые при Украино- Сербском военном конфликте(md)
Слава, діди теж на фронті чорною ікрою не харчувалися;-) *... але ж не "сбєжали:-D "
В Ожидании Чуда
05.11.2010, 07:15
Чаплик
а ты не за баблом погнался когда тебя ранили?*-)
No Stress
05.11.2010, 07:19
Манжул ты еще тупее чем я думал ......во первых я не работал в МО а чуток в другом ведомстве... иле у тебя с памятю проблемы?? и вообще манжул непозорься ты уйобочное зрелище даже тут ......
..думаю в стране где часть страны (восток с югом) подобно дешевой бляди так и наровятса под соседа алкаша (Россию)лечь ...Нац гордость и единство очень весомые аргументы штоб етим шалавам опредилять их место в стойле Сегодня 08:10
---------------------------
Слышишь Иванко,если ты и твои земляки всю жизнь,как и твои предки польские холопы,лежали под кем-то,то не думай,что все такие,если твой мозг не может осилить,того что за 20 лет вашего грёбаного нцыональнього видродженя,вы подданые ляхов ни чему не научились,как ездить в Европу унитазы драить,да за свиньями говно убирать,что толку от вашей нэзалэжности,вы делать ничего сами не умеете,вам всегда нужен пастух.
Антидепрессант
05.11.2010, 07:21
При этом и в настоящее время экономисты считают, что западные регионы отстают в развитии не только промышленности, но и сельского хозяйства Украины. При этом политические претензии Западной Украины огромны...
* Если бы "политические претензии" жителей Украины, меряли удельным весом в экономике страны, то 95% населения должны были вообще молчать. Т.к. то, что они призводят, принадлежит 5%-там богатейших жителей нашей державы.
* Еще хотелось бы понять, почему короткая память, дает основания принижать значимость сделанного ранее. Западная Украина, в послевоенное время, была исторником газа для всего СССР. Почему там почти все села газифицированы? Откуда хранилища газа? Это результаты активного использования газовых месторождений. Их просто исчерпали. А почему в разработке месторождений, на севере России, учавствовали в основном Украинцы? Да потому, что именно ЗУ дала квалифицированные кадры. Было много опытных специалистов которые потеряли работу в следствии выработки месторождений на ЗУ. Давайте не будем об этом забывать.
Decadence
05.11.2010, 07:23
Последнее китайское предупреждение...Иван и Слава,это вам
В Ожидании Чуда
да мне пофиг в каком ведомстве ты находишься?
твои трудности
ты написал ,что награждён
я спросил в каком военном конфликте Украины с другим государством ты эту награду заслужил
просвети меня, а то я за последние годы не в курсе про Украинские незалежные войны*-)
No Stress
Манжул насчет бабла ...моя жызнь в обезательном порядке страхуетса изза особеностей работы ...у меня и сейчас ранение и мне светит выход на пенсию ....плюс компенсацыя ....размер каторой тебе емигранту за всю жызнь не заработать ...понял студент ...
Антидепрессант
05.11.2010, 07:27
*Не стоит придумывать то, чего нет. Если Вы с уважением и к Вам так же. А попытки занять позицию сверху не приведут к уважению, а вызовут обратную реакцию. Так было всегда и везде...
No Stress
05.11.2010, 07:29
Манжул тросвещу тебя оч темного *награду я заработал даже невыезжая за приделы Украины ..а што как и за што тебе и таким как ты *знать неположено .........
На западе и цены ниже, и зарплаты ниже. И что дальше? Это не значит, что их кто-то кормит. В каждой стране такое есть. *
Сегодня 00:44
================
их кормит в основном,Европа и Россия,но ни как не ЗУ. * * * * * * * * * * * * * * * * * *--------------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Цікаво дуже, як кормить в наш час держава. Розкажіть казку, якої я незнаю.
Хуан Миг
05.11.2010, 08:24
А тему ви створили якраз для розділу: протиставляєте українців ЗУ населенню інших регіонів___________________Да нет, Леся... Противопоставляете себя Вы САМИ... Беляев просто КОНСТАТИРУЕТ факт...
Хуан Миг
05.11.2010, 08:26
Ви, Бєляєв - звичайний шовініст. *Ми таких вже бачили-перебачили. *Навіть в Україні таких повно._____________________А Вы, Черныш, просто канадская училка, клеящая ярлыки...
Decadence
05.11.2010, 08:26
Алёёёё
Хуан Миг
05.11.2010, 08:38
Слушаю...
Антидепрессант
05.11.2010, 09:12
Записывайте:
*1. демагогия без аргументов не лучший способ вести дисскусию.
*2. переход на личности это запрещенный прием.
*3. когда начинаете дисскусию, нужно видеть цель. Для тренировки в словоблудии почти в каждой группе есть отдельная тема.
*4. целью любой дисскусии(спора) есть желание донести до оппонента свою точку зрения. Согласие с ней не требуется. У каждого своя правда. Хотя в идеале спор это поиск истины.
Абдурахманов
05.11.2010, 09:17
У каждого своя правда. Хотя в идеале спор это поиск истины.
У каждого свои аргументы для доказательства правды, но правд не бывает несколько - она одна.*-)
Абдурахманов
05.11.2010, 09:20
По теме.
Думаю что НЕ соответствует. Потому, что если бы соответствовали, то западенцы не ложились бы костьми против федерального устройства Украины, где каждый кормит себя сам.*-)
Антидепрессант
05.11.2010, 09:30
Виталий, Вы плохо знакомы с философией. Есть такие категории, как правда и истина. Истина действительно одна, а правда у каждого может быть своя.
*Потому, что если бы соответствовали, то западенцы не ложились бы костьми против федерального устройства Украины, где каждый кормит себя сам.
*Скажите, Виталий, а кто, хоть где-то, предлагал федеральное устройство Украины? После известного нам с Вами съезда ПР в Северодонецке что-то тихо. ПР регионов уже совсем об этом молчит. Только "разогретый" предвыборной риторикой электорат иногда по инерции и вспоминает. Но пора об этом забывать. На сегодня ПР выстроила жеструю административную вертикаль и не о какой федерации, никто не заикается. Зачем самостоятельность регионам? Вы думаете зря В.Ф. Янукович полномочия себе возвратил?(H)
самое смешное выражение - это переход на личности....А если этой самой..ну...личности нет :-P
Абдурахманов
05.11.2010, 09:49
Володя, прежде чем что-то утверждать Вы могли бы хотя бы в Википедию заглянуть. Тогда мне не пришлось бы устраивать специально для Вас здесь ликбез.
И?стина — отражение объекта познающим субъектом, воспроизведение его таким, каким он предположительно существует сам по себе, как бы вне и независимо от познающего субъекта и его сознания
Правда — достоверная информация.Правда — То, что соответствует действительности, истина.
Правда — синоним термина справедливость (в разных его значениях). В стихийном сознании «Правда» определяет или оправдывает «легитимность» решений и действий субъектов.
Так доходчивей?;-)
Decadence
05.11.2010, 09:52
Виталик,Владимир прав,истина -одна, а правда у каждого своя...
Вы верите википедии? так в нее инфу может любой наваять
Абдурахманов
05.11.2010, 10:05
Девушки, не нравится Википедия поглядите другие словари и везде вы увидите одно и то же. Истина и правда - слова синонимы. А потому не правда или истина может быть у каждого своя, а только аргументы её доказывающие. Вот аргументы и факты могут быть действительно свои у каждого.*-)
Decadence
05.11.2010, 10:07
Истина всегда объясняет механизмы происходящего.
Истина всегда независима от мнения окружающих.
Есть вещи, которые мы знаем,
Есть вещи, которые нам нравятся,
Есть вещи, которым нас научили,
Есть вещи, которые мы любим,
Есть вещи, которые мы ценим,
Есть вещи, в которые мы верим,
Есть вещи, которые нам навязали,
Есть вещи, от которых мы зависим,
Есть вещи, которые мы прочитали,
Есть вещи, которые .......
Истина - это то, что происходит на самом деле.
Антидепрессант
05.11.2010, 10:08
Так доходчивей?
* Да, доходчиво. Теперь о написанном Вами. Истина отражение объекта без его субъективного восприятия. Т.е. независимо от того, что я (Вы) о нем думаете. Т.е. истина как бы объективная реальность. Это подтверждает мои слова.
* Правда - это восприятие объекта(да чего угодно) через субъекта(его сознание и т.п.).
* Виталий, я знаю, что пишу и в этой ситуации не ошибаюсь. Не давите на меня авторитетом Википедии.(H) *Ошибусь, признаю. Не сомневайтесь
Абдурахманов
05.11.2010, 10:10
Истина - ж. противоположность лжи; все, что верно, подлинно, точно, справедливо, что есть [все что есть, то истина, не одно ль и то же есть и естина, истина?]; ныне слову этому отвечает и правда.
Это из словаря Даля.:-D
Decadence
05.11.2010, 10:12
Виталик,не смотри со стороны толковых словарей,подойди как к предмету философии,софистики...
Антидепрессант
05.11.2010, 10:12
Виталий, фото у Вас замечательное. Истина в вине? Вы с таким вкусом пьете вино. А у нас погода отвратительная. Дождь, слякоть. Так вот истина в том, что вино сейчас не помешало бы. Кто оспорит?(H)
Decadence
05.11.2010, 10:19
Простите,раз пошла такая пьянка,свои пять копеек ещё вставлю....Правда- это история соответствующая или похожая на истину. Правда невсегда соответствует истине. Правда может оказаться- ложью, приобнаружении недостающих свидетельств и фактов.
Вот почему правда у всех разная, а истина для всех одна.
Когда мы говорим "правду" - это ещё не значит, что мы находимся в истине.
Когда мы в истине, мы всегда говорим правду, мы всегда правы.
Абдурахманов
05.11.2010, 10:48
Аня, это только твоё толкование, пойми. А есть ещё общепризнанное и оно всегда главнее чем частное.
А по поводу вина - хорошее вино в Германии, хоть она и не очень южная страна. А на фотке стоит бутылка Эль Трамонто, это испанское очень приятное винцо. С удовольствием угостил бы всех.:-D (D) (D) (D)
Хуан Миг
05.11.2010, 10:48
Вот ПРАВДА, когда учился в институте преподаватель по философии сказал: трудно преподавать этот предмет историкам, ибо любой посыл - они требуют подтвердить аргументами... В общем - философию вы знать все равно не будете, но при случае - можете козырнуть цитатой из Гегеля... Запишите цитату... * * * * * И это была ИСТИНА...:-D :-D :-D :-D
За логікою речей, регіони, які утримують країну, не мали б отримувати дотацій з державного бюджету. В дійсності, наприклад, Донбас щороку поглинає мільярди гривень. Тобто віддані кошти у бюджет країни повертають йому ж у вигляді дотацій та субвенцій. І виною всьому вугільна промисловість краю, яка є збитковою та потребує підтримки держави.
Якщо аналізувати поверхово, то стан справ для основних «годувальників» країни виглядає не надто погано. У бюджеті-2010 запланована дотація місцевим бюджетам Донецької області у розмірі 1837 млн грн, Луганської – 1912 млн грн. Це серйозні, але не повні суми, оскільки вони не враховують додаткового фінансування вугільної галузі. Дотації ж для інших областей на 2010 рік переважно знаходяться в цих межах.
Проте за рівнем міжбюджетних трансфертів (а це кошти, які безоплатно і безповоротно передаються з одного бюджету до іншого) для населених пунктів рекордсменом в Україні стало місто Макіївка. Туди з державної казни планується спрямувати 222,4 млн грн. Для порівняння, у Львів має надійти *9,5, в Івано-Франківськ – 46,6 у Луцьк – 79,8, у Тернопіль – 100,4 млн грн.
Загальне тло в боротьбі за право називатись фінансовими благодійниками України Донбасу псує його основна гордість – вугільна галузь. Дотації на неї цілком нівелюють податковий внесок областей у загальний фонд держбюджету.
Збитковість вугільних підприємств зросла з 1,5 млрд грн 2004 року до 6,9 млрд грн 2009 р. Собівартість тонни вугілля майже вдвічі перевищує її ціну на ринку. Закриття ж неприбуткових шахт загрожує існуванню великої кількості населених пунктів з моногалузевою промисловістю.
За логікою речей, регіони, які утримують країну, не мали б отримувати дотацій з державного бюджету. В дійсності, наприклад, Донбас щороку поглинає мільярди гривень
Для того, щоб втримати вугільну галузь на плаву, уряд щорічно змушений вдаватись до її фінансової підтримки. Розмір такої дотації з бюджету у минулому році досяг 10,8 млрд грн, що перевищує 3% державного бюджету України. Оскільки майже всі чинні шахти зосереджені на Донбасі, це автоматично перетворює регіон з фінансового донора у акцептора. Мало того, розроблена програма розвитку вугільної промисловості передбачає до 2015 р. вкласти у галузь ще майже 50 млрд грн.
Якщо у січні–серпні цього року до місцевих бюджетів Львівської області надійшло 2,06 млрд грн дотацій вирівнювання з державного бюджету, то за дев’ять місяців поточного року до місцевих бюджетів Донецької області з держбюджету вже надійшло 4,03 млрд грн.
Високий рівень валового регіонального продукту та податкових надходжень у держбюджет для кількох областей Півдня та Сходу пояснюється дуже просто: наявністю великих металургійних підприємств та функціонуванням вугільної промисловості. Однак чи забезпечують вони краще життя мешканцям цих регіонів, дозволяючи навіть утримувати і годувати всю країну?
На тих же гігантах металургії України працює близько 500 тис. робітників. Середня продуктивність їх праці становить 250 тонн за рік. Тоді як у Європі на невеликих екологічно чистих підприємствах у сфері металургії один працюючий виробляє 3500 – 4000 тонн. Виникає проблема: або залишати поточний стан справ, або радикально модернізувати морально застарілу галузь. Але це загрожує звільненням сотень тисяч працівників та соціальними катаклізмами. В результаті металургійна промисловість перебуває у пастці сировинної відсталості, зайвих потужностей і зажерливості своїх власників.
Статистика свідчить, що розмір інвестицій в Донецьку область сягнув 1,58 млрд грн, тоді як Донецька область інвестувала за кордон 5,9 млрд грн. Цікаво, що інвестори з Донбасу особливий інтерес виявили до Кіпру. Цей офшор посідає безумовне лідерство за сумою вивезених з шахтарського краю коштів.
Поки олігархи збирають надприбутки, які успішно вивозять за кордон, місцеве населення потерпає від жахливої екології та інших соціальних проблем. Так, середня тривалість життя у Донецькій області на 5 років менша, ніж в Західній Україні. Крім того, південно-східні регіони лідирують у сумній статистиці за кількістю наркозалежних та ВІЛ-інфікованих. Виникає питання: якщо життєвий рівень населення там значно вищий і ці області не вражені «хворобою націоналізму», тоді чому ж там такий високий рівень проблем соціального характеру?
Однак основний удар по самолюбству теоретиків про «кормління» України завдає ситуація з продовольством. Виявляється, що більшість регіонів Півдня та Сходу катастрофічно відстає від Західної України за виробництвом основних видів продуктів харчування. Виходить, що багаті регіони не здатні прогодувати себе, забезпечивши власними виробничими потужностями навіть прожитковий мінімум. Таким чином, без споживання продуктів з інших областей держави вони просто приречені на голодне існування.
Згідно із затвердженою Кабміном нормою набору продуктів харчування на одну працездатну людину, за рік треба споживати 123,4 кг зернових та зернобобових культур, 95 кг картоплі, 110 кг овочів, 53 кг м’ясопродуктів, 148,5 кг молочних продуктів та 220 яєць.
Єдине, чим можуть похвалитись південно-східні області – це виробництвом яєць. Батьківщина Януковича за минулий рік досягла за цим показником 1,6 млрд штук, або 358 яєць на одного мешканця. В Луганській області цифри трохи скромніші – 707 млн та 306 штук відповідно. Проте за іншими індикаторами Захід впевнено випереджає Схід.
Наприклад, у 2009 р. Львівська область виробила 157,2 тис. тонн м’яса (61,7 кг на людину), 682,9 тис. тонн молока (267,8 кг), 822, 6 тис. тонн зернових та зернобобових культур (322,5 кг), 1504 тис. тонн картоплі (589,8 кг), 412 тис. тонн овочів (161,5 кг).
Виникає питання: якщо життєвий рівень населення там значно вищий і ці області не вражені «хворобою націоналізму», тоді чому ж там такий високий рівень проблем соціального характеру?
Як бачимо, за всіма показниками область впевнено випереджає норми прожиткового мінімуму. Індикатори для Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської та Рівненської областей теж суттєво вищі за затверджені стандарти і випереджають статистику Сходу і частково Півдня. А це дозволяє вести мову про експорт надлишкової продукції у регіони, де її не вистачає. Годувати ж доводиться Донецьку, Луганську області, а іноді – й інших представників південного сходу.
Виробництво сільськогосподарської продукції в зазначених регіонах не дозволяє їм повністю задовольнити свої потреби. Так, у Донецькій області на одного мешканця виробляється лише 21,7 кг м’яса, 80,8 кг молока, 96,6 кг овочів. Схожий стан справ у Луганській області, де м’яса припадає лише 24,9 кг на людину, що у 2,5 разу менше, ніж у Львівській області. Також Луганська область поступається Львівщині за іншими даними: виробництвом молока у 2 рази, картоплі – у 3,5 разу, овочів – у 1,5 разу. Не кращий стан справ для «регіонів-годувальників» виглядає і порівняно з Волинською чи Тернопільською областями.
Таким чином, теорія про окремі працьовиті та багаті регіони України, які лише те й роблять, що віддають зароблене іншій частині держави, не витримує критики і є нічим іншим, як створеним та розкрученим міфом певних політичних сил.
Таким чином, теорія про окремі працьовиті та багаті регіони України, які лише те й роблять, що віддають зароблене іншій частині держави, не витримує критики і є нічим іншим, як створеним та розкрученим міфом певних політичних сил.
У 2008 р. валовий регіональний продукт Києва становив 169,6 млрд грн. Тоді як у Донецькій області ця цифра становила 117,6 млрд грн, а в Дніпропетровській – 104,7 млрд грн. Слабшими виглядають позиції Харківської області – 59,4 млрд грн, Одеської – 47 млрд грн, Луганської – 43 млрд грн, Запорізької – 42,4 млрд грн. Львівська область йде за ними з цифрою 35,5 млрд грн.
Роки радянської, а потім – регіональної пропаганди сформували у багатьох мешканців Сходу та Півдня хибну думку про свою визначну місію, яка полягає в прогодуванні «бідної Західної України»
Якщо ж аналізувати ситуацію за рівнем ВРП на одну особу, то лідерство так само належить Києву: 61592 грн 2008 року. Для порівняння, у наступної за позицією Дніпропетровської області *показник менший удвічі (30 918 грн). ВРП на одну особу для більшості західних і центральних областей нижчий за середній по Україні, а це – 20495 грн. Щоправда, в цій категорії опинились АР Крим, Севастополь, Херсонська, Луганська, Миколаївська і навіть Одеська області.
Інакшою виглядає картина при аналізі надходжень в загальний фонд держбюджету у розрахунку на одного мешканця. На першому місці тут зовсім не регіони, які полюбляють акцентувати увагу на своїй визначній ролі донорів української економіки.
У 2009 р. найвищий показник збору платежів у держбюджет з однієї особи зафіксовано в Полтавській області – 3597 грн друге місце посіла Харківська область – 3215 грн, а третє – Чернігівська (2379 грн). Безумовним лідером серед адміністративних одиниць є Київ – 13 383 грн.
У Донецькій області цей індекс сягнув 1572 грн, а у Луганській – скромні 858 грн. Для порівняння, Львівська область з кожного мешканця у загальноукраїнський бюджет-2009 відправила 1202 грн.
Хто годує Україну: міф і реальність
21.10.2010 * * * * * *http://www.zaxid.net/article/77306/
Ще від часу проголошення незалежності окремі політичні сили активно почали формувати міф про те, що Україна складається з двох нерівноправних частин. Одні регіони активно працюють і заробляють гроші для державного бюджету, а інші живуть за їхній кошт. Ця концепція набула свого розвитку в роки електорального поділу та протистояння «голубих» і «помаранчевих» і донині продовжує визначати світогляд значної кількості громадян.
Особливо полюбляють похизуватись своєю зверхністю представники Донбасу. Донецька команда, основу якої становлять бізнесово-олігархічні кола, котрі акумулювали свої багатства, експлуатуючи промислових робітників Сходу, не забуває час від часу нагадувати, хто кого утримує. Так, нещодавно відомий своєю любов’ю до всього російського регіонал Вадим Колесніченко порекомендував всім мешканцям Західної України з повагою ставитись до Сходу, тому що той їх фінансує і утримує.
Роки радянської, а потім – регіональної пропаганди сформували у багатьох мешканців Сходу та Півдня хибну думку про свою визначну місію, яка полягає в прогодуванні «бідної Західної України». Між тим, аналіз деяких економічних індикаторів, не кажучи вже про різницю у зовнішньому вигляді населених пунктів різних регіонів країни, змушує засумніватись у правдивості таких тверджень.
Щоправда, апологети заможних південно-східних областей можуть відштовхуватись у своїх судженнях, взявши за основу цифри валового регіонального продукту. Дійсно, за цим індикатором спостерігається лідерство кількох областей із вотчини Партії регіонів. Проте пальма першості належить столиці.
У 2008 р. валовий регіональний продукт Києва становив 169,6 млрд грн. Тоді як у Донецькій області ця цифра становила 117,6 млрд грн, а в Дніпропетровській – 104,7 млрд грн. Слабшими виглядають позиції Харківської області – 59,4 млрд грн, Одеської – 47 млрд грн, Луганської – 43 млрд грн, Запорізької – 42,4 млрд грн. Львівська область йде за ними з цифрою 35,5 млрд грн.
Роки радянської, а потім – регіональної пропаганди сформували у багатьох мешканців Сходу та Півдня хибну думку про свою визначну місію, яка полягає в прогодуванні «бідної Західної України»
Якщо ж аналізувати ситуацію за рівнем ВРП на одну особу, то лідерство так само належить Києву: 61592 грн 2008 року. Для порівняння, у наступної за позицією Дніпропетровської області *показник менший удвічі (30 918 грн). ВРП на одну особу для більшості західних і центральних областей нижчий за середній по Україні, а це – 20495 грн. Щоправда, в цій категорії опинились АР Крим, Севастополь, Херсонська, Луганська, Миколаївська і навіть Одеська області.
Інакшою виглядає картина при аналізі надходжень в загальний фонд держбюджету у розрахунку на одного мешканця. На першому місці тут зовсім не регіони, які полюбляють акцентувати увагу на своїй визначній ролі донорів української економіки.
У 2009 р. найвищий показник збору платежів у держбюджет з однієї особи зафіксовано в Полтавській області – 3597 грн друге місце посіла Харківська область – 3215 грн, а третє – Чернігівська (2379 грн). Безумовним лідером серед адміністративних одиниць є Київ – 13 383 грн.
У Донецькій області цей індекс сягнув 1572 грн, а у Луганській – скромні 858 грн. Для порівняння, Львівська область з кожного мешканця у загальноукраїнський бюджет-2009 відправила 1202 грн.
Антидепрессант
05.11.2010, 11:10
А по поводу вина - хорошее вино в Германии, хоть она ине очень южная страна. А на фотке стоит бутылка Эль Трамонто, этоиспанское очень приятное винцо. С удовольствием угостил бы всех.
*Виталий, а какие вина, из полусладких произведенных в Германии, Вы порекомендовали? Может когда пригодится.*-)
Особливо полюбляють похизуватись своєю зверхністю представники Донбасу._______________видели мы Донбасс ...жалкое зрелище (N)
В. Шапошнікову на його - "Потому, что если бы соответствовали, то западенцы не ложились бы костьми против федерального устройства Украины, где каждый кормит себя сам"- а що , вже проходив референдум)
Абдурахманов
05.11.2010, 12:55
В Германии, как впрочем и в других странах мира, очень неплохие недорогие вина, качество которых просто супер. К таким винам я бы отнёс такие марки как - Кадарка, Дорнфельдер, Франкийское, Хайдельбеервайн, Киршвайн аптечное /выпускается только в Баварии/, Холундервайн и многие другие. Очень достойные и недорогие вина. А вот те, которые присутствуют в российских или украинских каталогах я не видел здесь вообще никогда. Может быть они из какой-то другой Германии?;-)
Антидепрессант
05.11.2010, 13:28
Спасибо.
Дядя Стам
05.11.2010, 13:46
Слава Манжул
Люба
Черниш и Полищуку ваши слова тоже относятся?
я вам ещё раз повторяю
я не лезу в реалии сегодняшнего дня Украины если они не связаны с историей
Сьогодні 09:36
Брешеш, Славцю. *Що не скажеш, то брехня. *І ось доказ твоєї брехні:
Група:
НОВА УКРАЇНА
Тема:
Слава Манжул
ну вроде бы всё обсудили,репрессии, зверства НКВД, Голодомор, 300 лет страданий украинского народа, миллионы безвинно загубленных и т.д. А теперь бы хотелось услышать и о достижениях независимой Украины за 19 лет
Сообщения (180)
Останнє повідомлення: 03.11.2010 21:41
Особливо полюбляють похизуватись своєю зверхністю представники Донбасу. Донецька команда, основу якої становлять бізнесово-олігархічні кола, котрі акумулювали свої багатства, експлуатуючи промислових робітників
Ну "донецькі " взагалі вважають себе "вищою " расою .Але ж послухайте їх лідерів .Що не сслово то брехня .
Дядя Стам
06.11.2010, 12:47
куди ж Манжул Славцьо подівся? *вже пропав, коли я його рильцем в його брехню тикнула?
напевно, не буде з"являтися деякий час, а потім зов почне свою пропаганду з початку:-D
leluseek
06.11.2010, 12:54
Хм...І як це Україна до 39-го року обходилася без ЗУ? Це по темі хто кого годує...
Хм...І як це Україна до 39-го року обходилася без ЗУ? Це по темі хто кого годує...
Отож .Як не було ЗУ , то мільони людей при руських з голоду померли .
shery girl
06.11.2010, 13:00
И тут Паньковецкий и Черныш....мляяя. в какую группу не зайдешь... Как надоели особо свидомые:(
КУДА ПЫРХАЮТСЯ ЭТИ НА ЗУ У КОТОРЫХ БЮДЖЕТ ГДЕ НА 150 А ГДЕ И НА 200% ДОТАЦИОННЫЙ . ТУТ В ЭТОЙ ГРУППЕ ПРИВОДИЛИ ТАКИЕ ЦИФРЫ . ВОПРОС КТО И ЗАЧЕМ ИХ ПОДКАРМЛИВАЕТ
То не читайте те що Вам не подобається . мля .
shery girl
06.11.2010, 13:07
ви мене пам'ятаєте?:)
--------------
втомилися вже західну "годувати".... Росія більша - не гІгнетесь?
КУДА ПЫРХАЮТСЯ ЭТИ НА ЗУ У КОТОРЫХ БЮДЖЕТ ГДЕ НА 150 А ГДЕ И НА 200% ДОТАЦИОННЫЙ . ТУТ В ЭТОЙ ГРУППЕ ПРИВОДИЛИ ТАКИЕ ЦИФРЫ . ВОПРОС КТО И ЗАЧЕМ ИХ ПОДКАРМЛИВАЕТ
---------------------
http://ru.tsn.ua/groshi/v-2010-godu-ukrainu-budut-kormit-24-goroda-spisok.html
Напомним, в прошлом году лидерами сбора платежей в сводный бюджет Украины в пересчете на одного жителя стали город Киев, Полтавская, Харьковская и Черниговская область.
Каждый киевлянин принес в прошлом году в общий бюджет Украины 13383 грн, полтавчанин - 3596, харьковчанин - 3214, черниговчанин - 2379.
ПОЧИТАЙТЕ, ЧТОБЫ БОЛЬШЕ НЕ ВОЗВРАЩАТЬСЯ К ЭТОМУ ВОПРОСУ...
А наибольшие дотации в 2010 году из центрального бюджета получит Макеевка (222 млн грн). На втором месте по дотациям будет Кривой Рог, на третьем - Одесса (154,8).
В Ожидании Чуда
06.11.2010, 13:13
Брешеш, Славцю. *Що не скажеш, то брехня. *І ось доказ твоєї брехні:
----------------
Леся Черниш
вообще то сразу после открытия темы про достижения незалежной Украины, ваш дружок, а по совместительству долпаёб Бондарчук меня в ЧС кинул
и как я по вашему мог продолжать писать в группе в которой я в ЧС?
поделитесь секретом(dt)
ЛЕНА ТАК ВГН УКРАИНА ВСЯ ДОТАЦИОННАЯ (fr) СТРАНА ЛИМОНИЯ
ви мене пам'ятаєте?
Ні .Наче не мав честі бути знайомим .
ВГН - ?????????...............ВРЕМЕННОЕ ГОСУДАРСТВЕННОЕ НЕДОРАЗУМЕНИЕ (v)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot