Просмотр полной версии : "Малая Русь"
Архангел
15.10.2009, 18:55
Малая Русь - Админ образование в Еврейской автономной област РФ.
У запобігання дорікань і непорозумінь, *а також заради неперекрученого уявлення:
"Малая Россия" - це Київ, Волинь, Чернигівщина, Переяславщина. МІСЦЯ, ДЕ ФОРМУВАЛАСЯ РУСЬ.
"Великороссия" - це землі, придбанні Руссю в процесі колонізації північного і північно-східного простору.
Протягом XIV-XVI століть поряд з назвою "Русь" (Росія) у джерелахз'являються нові - для позначення двох її частин: підлеглої ЗолотийОрді Великій Русі й окупованої полякамі й литовцями Малої Русі.
Пан Володимир Дрога, свою "освіченність" не треба було демонструвати. Ви шовініст?;-)
не розумію, яка суть теми, що має ця тема до президентських виборів... створюйте нову групу і там обговорюйте подібні теми...
для позначення двох її частин: підлеглої ЗолотийОрді Великій Русі й окупованої полякамі й литовцями Малої Русі.
Цікаво все перекручено: Велика просто підлягала, а Мала була окупована. Поясніть коли і яким чином вона була окупована?
Ці назви відбулись від грецького Микра Росиа і Макра Росиа, які використовувалися у церковно-адміністративній практиці Візантії з початку XVI століття. Греки, за аналогією с термінами "Греція" і "Велика Греція" (області с давньогрецькими колоніями), під Малою Росією розуміли властиво Русь (теріторії Подніпров'я, а під "Великою Росією" - усі інши землі, що належали Русі.
У середньовічної традиції приставка "малий" позначала серцевину, то місце, "отъкуду есть пошло" держава.
Пане КліщЪ, це тема для Вас, щоб пояснити, що у назвы "Малоросыя" нема нычого образливого, а навпаки.
Хочу таки знайти порозуміння меж братами по крові.
Пан Черняхович, а що, тодашня теріторія Русі увійшла до Речі Посполітої добровільно?!
А тє, що Велика Русь підлягала означає одне - Золотая Орда не заселилась на теренах Московії. І не нав'язувала своїй релігії та мови. Польща - навпаки: і заселювала і полонізіровала і православіє знищувало.
не розумію, яка суть теми, що має ця тема до президентських виборів... створюйте нову групу і там обговорюйте подібні теми... прохання форумчанам не створювати подібні теми а дану тему проігнорувати...
Людмила Бережная, я что-то не пойму... В чём Вы видите внедрение "русификации"? У Вас есть, что сказать или у Вам, таки, сказать нечего?
Неужели непонятно, ЧТО я хочу сказать? или Вы против, просто потому что против?
тема немає відношення до виборів і є провокативною, тому прохання проігнорувати ...
тема немає відношення до виборів і є провокативною, тому прохання проігнорувати ...
Пан КліщЪ, Ваше право - можете ігнорувати. Факти є факти. От того, що Ви не бажаєте їх бачити - вони не зчезнуть.
А щодо теми, то взагалі, цей форум почався, як підтримка Яценюка. А зараз тут і про Януковича, і про Тімошенко, і про Тягнибока.
Я когось образив? Невже нема бажання дойти консенсусу? Порозуміння?
ЛЮДМИЛА БЕРЕЖНАЯ(Y)
Пан КліщЪ, у чому провокація? Ви не бажаєте порозумитися? Вам дуже до вподоби лайки, образи та лайно, що отут л'ють усі?
Ви хоч прочитали, те що написано? Ви срозуміти намаглись?
Кого я образив?
Я не знущаюсь і не провокую, я лише приводжу історичні факти, які, буде бажання, легко провіріти. І опротестувати, якшо це неправда. Але протест повинен бути обоснований посиланнями на документи.
А я не пытаюсь призывать называть себя "малороссами". Не придумывайте за меня "свои" мысли.
Если Вы во всём видите подвох - это ваше дело.
Ещё раз повторю: Вам всем нравится вся та грязь и дерьмо, которые тут льют друг на друга? Вам нравится разобщённая Украина?
Вы знаете, проще сказать, что "даже и есть, что сказать, но говорить не буду" и объявить всё "провокацией".
"Проще ничего не делать, чем сделать." (с)
тема немає відношення до виборів і є провокативною, тому прохання проігнорувати ...:-D
Оооо... И что Вы, пані Людмила єтим демонстрируете? Такое же упрямство, как и у украинофобов? Вам ЭТО нравится? Ответьте хотя бы на этот вопрос.
Пан КліщЪ, якщо Ви бажаєте своїм повторюванням мене образити чи вивести з себе, то повинен попередити, мені це як горохом по стіні.
Krasavcheg
15.10.2009, 19:38
Заболотному.Про яке порозуміння може йти мова, якщо таких як Мекола аж трясе при слові "Росія" і все що з нею звязано.
тема немає відношення до виборів і є провокативною, тому прохання проігнорувати ...:-D
Пане КліщЪ, я знаю, что Вы способны своими постами забить тему. Стиль Телерофского процесса, так что ничего новоо Вы не придумали.
Волчонок
15.10.2009, 23:04
Shanovnyy Klish,Vy napravdu daly DUGE ROZUMNU PORADU-YA DUMAYU IM ISTY NE DAY,NE POTRIBNO DAVATY MOGLYVOSTI KHVORYM LYUDYAM OTRYMUVATY ZADOVOLENNYA......Vchora ya vge zirvavsya z yogo frendom,a syogodni pochytavshy bulo navit smishno....A yaksho seryozno VONY DOSYT VDALO I PROFESIYNO PRATSYUYUT ,NAPRAVDU 5 BALIV,PRAVDU LYUBLYU PRYZNAVATy....
А Тому Ли Я Дала
15.10.2009, 23:07
Мекола,вас что зажевало?(md)
ема немає відношення до виборів і є провокативною, тому прохання проігнорувати ...:-D :-D (v)
Архангел
15.10.2009, 23:23
Віталію! Хіба шовініст зміг би назвати "Малою Руссю" шматочок землі на далекому Сході РФ?. Просто мені іноді смішно, як Кремль називає Великою Росією землі аборигенів ( чукчів, ямалів, комі, бурятів і т.д. ), або ввесь цей простір - Православною Роією МП ( де панує будізм, ідолопоклоніння, ісламізм). Україна не може згодитись з шовіністичною принизливою назвою "Малоросія" від кремлівських правителей, під якими горить земля, розпадаючої імперії.
Володимире, вас же благали... :-(
Пане Владимир Дрога, невже Кремль знаходився в Візантії?!
Я не потребую прийняти те, що я написав до віри безостатньо... Перевірте, якщо цікаво.
тема немає відношення до виборів і є провокативною, тому прохання проігнорувати ...:-D :-D :-D
А Тому Ли Я Дала
16.10.2009, 12:16
Мекола-Вы идиот?
Панна Бережная, если игнорируете и не о чем говорить, то почему вы опять и опять возвращаетесь? А пану КлещЪу - спасибо! Без его спама тема не стояла бы постоянно в первых строчках.
Адольф Гитлер
16.10.2009, 12:26
Виталий Заболотный ты нехороший человек-редиска. Я тока тут решил поумничать в этой ветке по поводу малоросии а ты взял и все написал и у меня облом. Ты прав об Малоросии начале Руси. Так что мне тут делать нечего
Евгений, это не более современный тип. Точно так же заглушали речи "москвофилов" криками "возмущения" "украинофилы" проплаченные австро-венгерской охранкой на процессе 1914 года.
Военные преступления Габсбургской монархии 1914—1917гг. Галицкая Голгофа. Издатель Peter S. Hardi Lane. Trumbull Conn. USA, 1964. 773 страницы.
Книга ЯВНО не издана в СССР.
Ссылочку забыл добавить: http://galich.org/
Хотя Мекола ибн КлещЪ вс ёравно не зайдёт - у него СВОЁ мнение.
Кстати, пан КлещЪ, Вы не ответили, почему в конце своей фамилии Вы поставили "Ъ"?
Тема немає відношення до виборів і є провокативною,тому прошу ігнорувати!:-D:-D:-D(v)
Вадим Потапенко - игнорируйте! Не пишите сюда да и всё! :-D
Самое интересное - над галичанами издевались австрияки, а Ивано=Франковск ставит их императору памятник! Отакої, брати!:-D
Багно!!!
Ідіотка- твого тата дочка!!!!(md) (md) (md)
Молодец Мекола! Так и надо - аргумент потрясный! С такими только в Раду идти! И к женщине тоже отношение обалденное!
"Мерилом всякой цивилизации есть отношение к женщине." (с) М.Горький.
Обращение к таким-же не далёким и не умеющим конкретизированно высказать свою точку зрения людям: ТЕМЫ О БЕНДЕРЕ И УПА ТАК-ЖЕ НЕ КАСАЮТСЯ ВЫБОРОВ, А ВЫ В НИХ СВОИМИ СЛЮНЯМИ И ПЕНОЙ ИЗО РТА МНЕ ВЕСЬ МОНИТОР ИЗНУТРИ ИСПАЧКАЛИ... ТАК ВОТ ЕСЛИ ВАС ЭТА ТЕМА НЕ КАСАЕТСЯ ИГНОРИРУЙТЕ ЕЁ МОЛЧА! С ВАМИ ДИСКУССИРОВАЛИ ТАМ - ВЫ МОЖЕТЕ ДИСКУССИРОВАТЬ ЗДЕСЬ, А С ФЛУДОМ НАХ!!! С уважением нижеподписавшиеся...
якшо вона переступає рамки дозволеного, то чого я повинен терпіти... я розумію шо вона хвора, але хворій людині потрібно інколи на це вказувати шоб незабувала підлічитись...
теми про Бандеру йдуть в контексті з Тягнибоком, а до кого привязана ця тема, до якого кандидата???
А данный автор всего лишь хочет затронуть тему национализма в данном территориальном пространстве - а конкретнее ту её часть что делить нечего и что корни происходят из одного места, а так-же пытается найти объединяющую часть народа, ныне называемого украинцами и никак не наоборот, сея раздор меж людьми, а иначе какая=же это Единая Украина, если каждый будит тыкать на различию, а не держаться за общую нить, хоть порой она бывает и тонка...
Тема про Русь идёт в контексте с национализмом, который, в свою очередь, идёт с контексте с дУПА, а она (ДУПА), в свою очередь, выпирает из Тягнибока. :-D
Вопросы?;-)
ХАЙ СТВОРЮЄ ГРУПУ ЄДИНА УКРАЇНА, АБО МАЛА РУСЬ.... ЦЯ ГРУПА ПРИСВЯЧЕНА ПРЕЗИДЕНТСЬКИМ ВИБОРАМ І КАНДИДАТАМ В ПРЕЗИДЕНТИ...
МЕТА ЦІЄЇ ТЕМИ НЕ ОБЄДНАТИ А ПЕРЕСВАРИТИ УЧАСНИКІВ ФОРУМУ, ТОМУ ПРОХАННЯ ІГНОРУВАТИ ТЕМУ...
Спасибо, Александр. Мне вчера уже объяснили (в частном порядке), что эта тема, для националистов, действительно, провокативная, ибо они не хотят даже возможность общих истоков рассматривать.
Вон и пан Дрога, даже не стал читать значения словосочетния "Малая Русь"... Считая, что слово "Малая" унижает достоинство украинцев, хотя ясно написано, что "Малая" в контексте тех времён означало как раз противоположное - центр откуда государство пошло. Наверно, не понял древнерусского сочетания "отъкуду есть пошло". Переведу уж - "откуда произошло".
Кліщъ! Ты либо тупой дебил, без грамма уважения к иномыслящим(тогда храни тебя Господь Украина с таким интелегентным будущим), либо тебе просто за это деньги платят...
Мекола КліщЪ, не Вам мне указывать О ЧЁМ И ЧТО мне говорить. Я пытался с Вами говорить корректно и вежливо. Но ваша "культура" общения этого не предполагает.
Опускаться же до вашего уровня общения - ниже моего достоинства.
Я уже говорил, не нравится - не читайте и не участвуйте.
Кстати, а тема про УПА и национализм - это не провокация? Она объединяет?
Буригін - дебіли і олігофрени твого тата діти...
Что и требовалось доказать! Ограниченность мышления данного субъекта на лицо - неспособность здраво оценивать выложенную информацию(Для пояснения - слово "либо" предпологает варианты, а значит не конкретизацию данного высказывания, но если ты себя действительно считаешь дебилом, то тебе виднее, своим ответом ты сам ответил кто ты есть! )
своєю відповіддю я сказав хто ти є... і твої шибко вумні судження можеш собі сховати в місце яке по науковому називається анусом....
А вот так для отступления.., а почему ты, патриот своей страны в Египет ездишь..? Что перевелись на Украине курорты или ты не поддерживваешь Украину и вывозишь в такое сложное для страны время валюту?
А Тому Ли Я Дала
16.10.2009, 14:14
Мекола,а ты их давно уже переступил(рамки)!Общайся по теме,а то у тебя не посты ,а какой то бред младенца!Читать нужно больше,чтобы уметь высказывать свои мысли правильно!На идиотов не обижаюсь;-) Сделали замечание тебе,так ты и сдесь как слюнтяй ответил-а че я!это она первая начала!Вот это мужчина,ну просто*ОБРАЗЕЦ ДЛЯ ПОДРАЖАНИЯ*(N)
Адольф Гитлер
16.10.2009, 15:10
Народ, по моему тема себя исчерпала!
Подводим черту:
Малоросия исток Руси, понятие не географическое а политическое. Малоросов как таковых уже не осталось. Великоросия это не РОССИЯ а намного большая территория
Адольф Гитлер
16.10.2009, 15:12
Мекола Кліщ - ЧМО тоже подводим черту
Великоросия это не РОССИЯ а намного большая территория
Бред!
Кстати, сами украинцы, проживавшие nulf назвали себя не малороссами, а руськими... именно так, с одной буквой "с".
Адольф Гитлер
16.10.2009, 15:24
Петруччио Децел - обоснуй почему бред?
Віталій Заболотний тішеться та потира долонями... (H) Мета досягнута - срач із взаємними образами набуває розмаху. А прикриття було по дитячому наївним - типу хочеться розкласти все по полицях та встановити істину... Все це від лукавого... 8oI
Ганьба!
ГУСАЧЕ, А ВАМ З ВАШИМ ГІДРОЦЕФАЛЬНИМ СИНДРОМОМ Я Б ВЗАГАЛІ НЕРАДИВ СІДАТИ ЗА КЛАВІАТУРУ, БО ГОЛОВА СКОРО БУДЕ ТАКОЮ ШО В ДВЕРІ НЕПРОЙДЕТЕ...(md) (md) (md)
БАГНО, ЯКБИ ВИ МЕНІ ПРОСТО ЗРОБИЛИ ЗАУВАЖЕННЯ Я Б ВАМ ТАК НЕ ВІДПОВІДАВ... ТОМУ СЛІДКУЙТЕ ЗА СВОЇМИ РЕПЛІКАМИ ЯКІ Є НЕГІДНИМИ ЖІНКИ ВАШОГО ВІКУ, А СЛІВ ТИХ, ЯКІ ВИ ГОВОРИТЕ, БУДЕТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ ВЧИТИ...
Заболотний,а що ти вживаэш?Ефект бачу дикий!Мозок відключений повністю!
Олег Черняхович(Y) (Y) (Y) (Y)
я відразу казав що тут крім сварки нічого небуде, а Заболотний провокатор... Іще хтось там згадував, що це ми провокуєм темами про УПА... але подивіться шановні чи хочаб хтось з тих шо підтримує УПА створив тему про УПА??? навпаки всі ці теми створили противники... а питання, для чого??? правильно , шобспровокувати людей і пересварити тут всіх...
...хорошо, поставим вопрос по другому - что вы можете предложить чтобы объединить многонациональный(хоть как не крути) народ Украины..?
а тут багато не треба думати, в першу чергу треба повиганяти політиків які постійно піднімають теми що розєднують народ, потрібно провести люстрацію в вищих органах влади.... а про ті питання що розєднують треба просто трошки помовчати і переступити через них... тут проста арифметика...
Архизлодей
16.10.2009, 17:09
что вы можете предложить чтобы объединить многонациональный(хоть как не крути) народ Украины..?
-----------------------------------------------------------------------
Мою версію навряд тут підтримає більшість, але все ж, на мою думку, потрібна національна ідея. Я її бачу такою: за формою держава є, тож треба нповнити її національним змістом. Тобто, в ідеалі, щоб, не зважаючи на етнічне походження, кожен з гордістю називатися українцем.
СпасибоМекола и в этом я свами соглашусь, а ведь для понимания и немного надо...;-)
;-) :-D через шо я і намагаюсь переконати вас шо дана тема і їй подібні є провокативними, зараз не на часі, і нікому вони непотрібні...
Та по большому счёту неважно какая тема, всю изначальную и излишнюю дискуссию можно было избежать этими-же самыми словами, а там я думаю если это набрало обороты, то и в другую тему бы сами добровольно перешли...
Я извиняюсь если не в тему, но я вообще считаю что правительство в первую очередь о материальном благополучии народа ну и принимать соответствующие меры и законодательства...
Архангел
16.10.2009, 18:04
У кожного із нас "Паспорт громадянина Україні" !!! Якісь недолюдки принижують ці слова. В будь якій іншій країні, державні органи, мабуть попрохали б таких "грамотіїв"здати ці документи і жити щасливо без них. Рукою б зняло словоблудіє.
Владимир, вы путаете - в других странах за межнациональную рознь сажают, в некоторых да могут лишить гражданства, но только имигрантов, да и то до определённого промежутка прибывания в стране, в некоторых ничего не делают, про арабские и африканские страны умолчу, лишь в единичных странах могут лишить гражданства...
Podmoskow
16.10.2009, 18:37
А!Заболотний, що це ВАС, так серце заболіло за "Малую Русь". до " ВЕЛИКОІ "дорога відкрита, там немає націоналістів, чому серце рвати.
пані Любов... не чіпайте... не провокуйте... можливо ви не читали попередні коментарі але ми домовились ігнорувати подібні теми...
Solniwko
16.10.2009, 18:53
Скільки можна нас ділити на правих і на лівих,на Захід і на Схід?Такими перебіжками ми схожі на віслюка, який помер з голоду так і не вибравши копицю сіна.Яка різниця якою мовою ми говоримо?Головне щобми могли порозумітися!
до " ВЕЛИКОІ "дорога відкрита, там немає націоналістів, чому серце рвати.
Заболотний за Вас Павелко боъться,бо як воз"єднаємось,Ви ж лопнете від злості....
Solniwko
16.10.2009, 19:04
Ми всі УКРАЇНЦІ зараз,а встановлювати історичну справедливість-малороси ми чи великороси не нам.І як на мене то робити це вже запізно.І як би це не звучало популістично-наразі ми живемо в Україні і саме її ми повинні підтримувати,щоб вона не стала Малой Русью в гіршому значені цих слів,якщо Ви мене розуміете...
Podmoskow
16.10.2009, 19:05
Микола! Люда! Ви маєте рацію.ЩОб МИ не лопали від заздрості, ТО хай собі Вони, як знають.....Для мене тема закрита. Дякую.
закриваєм тему, вона себе вичерпала...
Podmoskow
16.10.2009, 19:07
п.Мончук! Только тот потерянное ищет- кто нового не может отьіскать!
Solniwko
16.10.2009, 19:11
У "Великій" нас зневажають і самечерез те,що за 18 років існуваня нашої держави,ми так і не навчилися її любити...Нам краще втікти десь за кордон,або напитися до вс.... і казати як же погано нам живеться.
Пан Черняховский, когда Вы зашли ко мне в личку (отказавшись беседовать в теме), Вы мне показались трезвомыслящим человеком, "дуже поважною людиною", как говорят на Черниговщине. И тут, Вы, как последний поц, применятете грязную уловку: голословно обвиняете собеседника в нечистоплотности мыслей. Хотя Вы великолепно знаете мою позицию. Я понимаю, что уважение оппонента Вам не нужно, так что зарабатывайте и дальше дешёвый авторитет у восторженноо пана КліщЪа.
Пан КліщЪ, Вы и дальше демонстрируете всем свою "цивилизованность" по отношению к девушкам? Или Вы не в курсе, что указывать девушке на её возраст, независимо от её образа мыслей, признак дурного тона?
Пані Повелко, положа руку на сердце, подумайте, имеет ли право человек, любящий свою Родину из-за границы, указывать коренному украинцу ГДЕ ему жить?
Возвращаясь к, теперь уже неуважаемому, пану Черняховскому - Вы так и не ответили, как сам себя титуловал князь Галицко-Волынский Юрий II Болеслав?
Пані Ткаченко, уважают того, кто сам себя уважает. Лично я никакого неуважения со стороны россиян никогда не испытывал.
Пан Мончук, боронь Боже от такой заботы!!!:-D
Пан Черниховський, Вам нечего ответить?! Вы таки признали себя поцем?! Хороший тухес тоже нахес! Я с Вас смеюсь! Уход от ответа - подтверждение утверждения!
Вирус Опти
18.10.2009, 00:53
Ти диви!? Щє один "гуру із Бобруйска"! Мармизу, спочатку, побань, жидок.
А вот и нацист тявкать начал...
Сразу извинюсь перед теми кто скажет что я перехожу на личности и грубости, но я просто немогу стерпеть когда человек, обсалютно не желающий понять о чём ведётся речь и не имеет уважения к людям ведущий разговор не касающийся к нему, но при этом увидев иностранную речь, ненависную ему, начинает кидать колкости да и ещё с рассовым уклоном...:-@
Виртуальный Фант
18.10.2009, 07:21
Що за тупа тема?! .......................
(dt) (N)
Андрій, а ты все блоги прочёл, что уже сделал выводы..?
Solniwko
18.10.2009, 07:53
Доброго дня Всім!
Пане Заболотний,я мала наувазі знавагу як до нації,а не як до окремої особистості.Я поневолі спілкуюся з великою массою людей,робота в мене така,і серед них часто зустрічаються росіяни.Ви б почули як вони пишаються своєю чистою російською мовою і як сміються з українців,що приїзджають до них на заробітки,як вони "гакають" і "шогають".А самі росіяни потрапляючи на Україну не можуть і слова вимовити українською і роблять вигляд,що вони її не розуміють,хоча це не правда,адже мови дуже схожі.
Solniwko
18.10.2009, 07:54
І якщо то був камінь в мій город,то поясніть свою позицію
Пане Карпенко, та ви мамзер?! Чужий капелюх на ушах держится?! Схроны нарыли? Запасов наносили? Девиз Колиївщины помните: "ЛЯХ, ксёндз та собака - віра однака!"
З рагулями - по рагульному!
Неуважаемый пан Черняховский, своей нечистоплотностью общения таки разбудил во мне радикальный интернационализм.
Пані Ткаченко, та шо Ви, ніякого камня - одни бриллианты в Ваш огород!
Просто не обращайте внимания на дебилов: "нет плохого народа - есть плохие люди". Это я услышал в Казахстане, когда в 1988 году там была мал-мало заварушка. Взрослый казах это пояснял молодым.
Lady In Red
18.10.2009, 08:12
Ти диви!? Щє один "гуру із Бобруйска"! Мармизу, спочатку, побань, жидок.
Сегодня 03:53 А это чучело из какого схрона выползло, по начам гад выползает, наверное думает, что война еще не закончилась.
Krasavcheg
18.10.2009, 08:21
Татьяна! (Y) (Y) (Y)
Krasavcheg
18.10.2009, 08:30
Нацисскую униформу и кулемет этому чудику.
hellokitty
18.10.2009, 08:36
Психованым оружие давать в руки неззя !
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot